Hver anden håndværkerelev på Sjælland dropper ud

Næsten halvdelen af de unge, som begynder på grundforløbet som eksempelvis tømrer eller murer, dropper hurtigt ud igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kun cirka halvdelen af de unge i Region Sjælland består uddannelsen inden for byggeri og industri. Hos de "bløde" kvindeuddannelser er det derimod tre ud af fire, skriver Fagbladet 3F.

Det viser nye tal i en rapport fra Region Sjælland.

48 procent af de unge, som starter på uddannelsen som for eksempel tømrer og murer, gennemfører ikke grundforløbet. Det samme gælder for 52 procent af de unge, som vælger linjen Produktion og Udvikling, der for eksempel udklækker industrioperatører.

Hvis man derimod kigger i retning af fag, der tiltrækker kvinder, som Sundhed, Omsorg og Pædagogik og Krop og Stil er det blot henholdsvis 29 og 22 procent, der ikke gennemfører grundforløbet.

- Det er møghamrende ærgerligt, siger Ole Marqweis, socialdemokrat og formand for kompetenceudviklings- og forskningsudvalget i Region Sjælland.

- Både for de unge mennesker, for samfundet og de store infrastrukturprojekter i regionen, siger regionspolitikeren og henviser til Femern Bælt-forbindelsen.

For få praktikpladser

Noemi Katznelson, lektor og forskningsleder ved Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet i København, mener, at årsagen kan være for få praktikpladser til "mandefagene" på Sjælland. Men også at flere elever kan blive overrasket af de høje krav til de teoretiske fag på skolerne.

- Det er også vigtigt for de unge, at de føler et tilhørsforhold til uddannelsen eller skolen for at fuldføre uddannelsen. Og så lægger de vægt på, om uddannelsen formår at koble læringsaktiviteter, hvor både de teoretiske og praktiske fag giver mening, siger forskningslederen.


Nyhedsoverblik