¨

Hver 10. HK'er har oplevet sexchikane på arbejdspladsen

Foto: TV ØST

Mere end 10 procent af HK's medlemmer har oplevet sexchikane fra kollegaer, skriver Politiken torsdag.

Mere end 10 procent af HK's medlemmer har oplevet sexchikane fra kollegaer, skriver Politiken torsdag, og hver 13. HK'er har oplevet sexchikane fra chefer eller ledere. Det viser en undersøgelse, som HK har foretaget blandt 2.185 medlemmer.

 - Det er et overraskende højt tal. Det svarer til, at omkring 20.000 HK'ere har været udsat for sexchikane. Det undrer mig, at vi ikke har mere end 8 til 10 retssager, men det er et meget tabubelagt emne, siger næstformand Mette Kindberg, HK, til Politiken.

Den mest udbredte form for sexchikane er bemærkninger med seksuelle undertoner om udseende, påklædning eller personlighed: "Har du fået skaft i weekenden", eller: "Du kan da ikke komme gennem den dør med de patter", lyder et par eksempler, som kvindelige HK'ere har været ude for. To ud af tre sexchikanerede har mødt den type bemærkninger, skriver Politiken, mens omkring halvdelen af de forulempede HK'ere har oplevet »upassende fysiske berøringer« og »generel snak med seksuelle undertoner«.

 - Vi skal ikke gå i højhalset bluse for at undgå sexchikane; jeg vil ikke acceptere, at nogen inviterer til sexchikane ved deres påklædning eller udseende«, siger Mette Kindberg til Politiken.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App