Hvem skal have trafikmilliarderne

I aften beslutter Folketingets trafikudvalg hvilke projekter der skal være del af næste års investeringer på veje og skinner i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regionens politikere har haft travlt siden regeringen offentliggjorde trafikplanen sidste år. Nogle har brugt nettet, andre er mødt op på Christiansborg, men de har allesammen haft samme mål. At få del i de mange millioner fra trafikfonden.

På forhånd er Region Sjælland lovet mere fart på Sydbanen, dobbeltspor mellem Lejre og Vipperød og en omfartsvej vest om Slagelse, og i aften bliver det besluttet hvilke af regionens andre veje der skal udbygges, og hvor der skal etableres omfartsveje.

- Jeg tror, vi kan lave en aftale om udbygning af Skovvejen til Kalundborg, samt omfartsveje ved Slagelse og Nykøbing Falster, siger formanden for Folketingets trafikudvalg, Flemming Damgaard Larsen (V) til DR Sjælland.

Omfartsvejen på Stevns og nord om Næstved ventes også at blive bragt i spil, men her er der næppe flertal for en hurtig løsning, erfarer DR Sjælland.

For at øge financieringsmulighederne af nye veje ventes spørgsmålet om kørselsafgifter også at blive bragt i spil. Venstre vil afkræve penge af udenlandske køretøjer, når de bruger vores veje, mens Socialdemokraterne ønsker en lastbilsafgift for både danske og udenlandske køretøjer gældende allerede fra næste år.