¨

Hvem skal bygge supersygehus?

Foto: TV ØST

En dommerkomite har udvalgt to firmaer til at gå videre i konkurrencen om at bygge det nye supersygehus i Køge. Skal der bygges i højden eller i bredden?

Skal det kommende supersygehus i Køge gå i højden - og blive et markant vartegn for Køge, eller skal det være en stor flad bebyggelse - en slags by i byen?


Det er de to scenarier, regionsrådet skal have med i overvejelserne, når der skal vælges, hvilket firma, der går videre i konkurrencen om at bygge det nye universitetssygehus til 4,2 milliarder. Det skriver P4 Sjælland.


En dommerkomite har altså udvalgt to firmaer - begge fra Aarhus - til at gå videre i konkurrencen.  


CF Møllers tegnestue i Århus vil bygge et højt sengetårn, så sygehuset kan blive et vartegn for Køge. - det betyder at den nuværende sengebygning jævnes med jorden, og det vil give væsentlige problemer i byggefasen, fordi sygehuset også skal fungere i de fem-seks år, byggeriet står på. Det andet firma, der går videre i konkurrencen er Århus-arkitekterne a/s, der kalder sig Køgegruppen. De vil bevare en stor del af det nuværende sygehus. Byggeriet vil med denne model blive bredt meget ud og nærmest blive en by i byen. Det skriver P4 Sjælland.


 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App