¨

Hvad ville du gøre, hvis du fandt glemte penge?

Foto: TV ØST

Hvis man finder penge glemt i en hæveautomat eller tabt på gaden, kunne man fristes til at stikke dem i lommen. Men det er ulovligt og kan ende med at blive en

4000 gode danske kroner glemt i en hæveautomat er nok et syn, der lokker de fleste. For en 59-årig kvinde fra Stevns var fristelsen i hvert fald for stor. Hun stak pengene i lommen. Nu er hun dømt for ulovlig omgang med hittegods. Hun skal betale alle pengene tilbage, har fået en bøde på seks gange 600 kroner og skal i øvrigt betale alle sagsomkostninger.

Og det er faktisk ikke kun efterladte penge i en hæveautomat, det er ulovligt at nuppe. Selv hvis man finder et mindre beløb, for eksempel 200 kroner, liggende på gaden, må man ikke putte dem i sin egen pung.

- Det er strafbart. Det står i hittegodsloven, at man skal indlevere dem på den nærmeste politistation, hvis man ikke kender ejermanden. Og det gør man jo ikke, hvis de ligger og flyder på vejen, fortæller Niels Denny Sørensen, leder af Lokalpolitet i Næstved.

Hvad ville du gøre, hvis du fandt penge efterladt i en hæveautomat? Gå ind på TV2 ØSTs Facebook-side og afgiv din stemme.

02:10 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App