Huspriserne stiger i provinsen

Boligejerne i provinsen kan nu se frem til prisstigninger i resten af 2015.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I de store byer har prisfesten været i gang i noget tid og er efterhånden begyndt at stilne lidt af. Resten af året er der i stedet dømt prisfest i provinsen. Ifølge flere økonomer, som finans.dk har talt med, vil det nemlig specielt være i de i de mindre byer, at boligejerne kan opleve efterdønningerne af de stigende boligpriser, mens prisaccelerationen tager af i de større byer. Det skriver Home i en pressemeddelelse . 

Det skyldes primært den stigende rente. For få måneder siden flirtede boligkøberne med fastforrentede lån til 1,5 %. Nu er det 2,5 og 3 % lån, der gives tilbud i. Det gør det lidt dyrere at købe hus.

”Vi venter, at prisstigningerne på huse vil miste lidt fart i de store byer, som allerede er steget meget, mens der vil være plads til, at billigere huse i mindre byer vil kunne stige lidt mere, men mange steder fra et lavt niveau,” siger Mads Ellegaard, relationschef i Home.

Samlet set forventer Danske Bank, Realkredit Danmark og Home, at huspriserne stiger med godt 7 % i år og knap 6 % næste år - opgjort på landsplan, og regeringens seneste husprisprognose er på nogenlunde samme niveau – dog en anelse lavere. I prognoserne regner man med gennemsnittet af alle hushandler i løbet af et år, modsat mange andre statistikker, hvor man sammenligner udviklingen fra måned til måned eller kvartal til kvartal.

Ifølge Home er en pæn luns af det kommende års prisstigning dog allerede ’spist’ i løbet af årets først otte måneder.