¨

Huskøbere i provinsen får nej til boliglån

Foto: TV ØST

Realkreditinstitutter lukker i stigende grad for pengekassen til danskere på boligjagt i Udkantsdanmark.

Realkreditinstitutterne siger oftere og oftere nej til at låne penge til bolighandler i Udkantsdanmark.

Det kan være udmærkede og pæne huse, som sagtens kan sælges til den rigtige pris, men som realkreditinstitutterne mere eller mindre betragter som værdiløse på grund af beliggenheden.

Sådan lyder meldingen fra de fire store realkreditinstitutter herhjemme, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det er et relativt nyt fænomen, som bliver mere og mere udbredt, efterhånden som krisen på boligmarkedet tager til i styrke og omfang.

- Der er en stigende tendens til, at ikke alle kan få den sædvanlige 80 procents belåning. Og i nogle tilfælde kan vi ikke give en belåning overhovedet, siger Mikkel Høegh, cheføkonom i BRFkredit, til Jyllands-Posten.

Han understreger, at det fortsat er få områder i Danmark, hvor realkreditinstituttet ikke vil låne penge ud, og at der er tale om boliger helt ude på landet i Udkantsdanmark.

- Det er en helt normal del af kredithåndværket at vurdere værdien af det, vi får pant i. Og i nogle tilfælde vurderer vi værdien til at være ikke-eksisterende, siger Mikkel Høegh.

Samme melding kommer fra landets største realkreditinstitut Nykredit.

- Det beror naturligvis på en konkret vurdering, men det er rigtigt, at der er tilfælde, hvor boligkøbere ikke kan låne penge til køb af boligen.

- Men det er ikke sådan, at vi har et danmarkskort med bestemte områder, hvor vi ikke vil låne penge til køb af fast ejendom, siger Lars Holst, underdirektør og chef for Nykredits kreditafdeling, til avisen.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App