Hurtig hjælp til unge

Unge skal hjælpes til at fortsætte deres uddannelse. Det skal hurtig respons fra Ungerådgivningen 2407 i Vordingborg sikre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Er man ung og føler sig filtret ind i problemer, kommer der nu en ny mulighed for at tale med en neutral person. Her kan man læsse af, hvis man føler sig trist, ensom og usikker. En samtale kan også dreje sig om sorg, venner, mobning, eksamensangst eller andre problemer i hverdagen.

 

- Den unge skal kunne ringe, sms´e eller komme forbi i en af de to lejligheder som Vordingborg Kommune har indrettet på Kildemarksvej, og vi garanterer så, at vi vender tilbage med et svar indenfor 24 timer, uanset hvilken af ugens 7 dage, det drejer sig om. Desuden kan man regne med, at man får sin første samtale inden for 72 timer, siger Johan Hornemann.

- Vi vil hjælpe de unge til selv at håndtere deres problemer og få øje på, hvad de er gode til,” uddyber Johan Hornemann, der glæder sig til at komme i gang med rådgivningen.  De fire rådgivere er uddannet som henholdsvis psykologer og socialrådgivere og vil skiftes til at være i rådgivningen på Kildemarksvej i Vordingborg.

Målgruppen er unge fra 13 til 23 år, og projektet er kommet i stand efter Velfærdsministeriet har udvalgt Vordingborg Kommune som en af 7 kommuner der skal tilbyde en ny måde at lave ungerådgivning på.