Hundredevis af postbude glider på isen

Det koster både brækkede ben og smadrede cykler at bringe juleposten ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De seneste uger med sne og is giver nu mandefald - helt bogstaveligt - hos vores postbude.

Ifølge TV2 ØST's oplysninger er der blevet anmeldt 30 arbejdsskader i vores region. 11 postbude har så alvorlige skader, at de har måtte tage sygedage.

På landsplan er indtil nu  355 postbude ifølge Post Danmark kommet til skade siden november. Det er næsten lige så mange som hele sidste vinter, hvor 450 postbude kom til skade fra november til februar.

- En tredjedel er endda kommet så alvorligt til skade, at det giver anledning til sygedage. Det er typisk faldskader, hvor de glider på underlag af is på cykel, eller når de går. Flere har været på hospitalet eller skadestuen for at blive lappet sammen, siger Martin von Horsten, der er chef for de 12.000 postbude i Post Danmark til B.T.

Mange steder er der så meget is og sne, at posten har svært ved at komme frem. Det er ellers højsæson, fordi danskerne sender syv millioner julebreve om dagen i ugen op mod jul. Ogsp millioner af julegaver skal frem.

- Et postbud, som kører rundt med cykeltasken fyldt med breve, skal bruge meget længere tid på at skøjte af sted. Nogle steder har det været nødvendigt at gøre ruterne kortere eller sætte biler ind. Enkelte steder når man ikke hele ruten, men så har man jo dobbelt så meget post næste dag, siger Martin von Horsten.

Han lover at sætte ekstra personale ind i næste uge, så al juleposten kommer frem. Siden sidste år har landets postbude fået særlige pigsko, som de kan spænde på deres sko og støvler, så de kan stå fast på de spejlglatte veje. (Note) Helt præcis er det særlige pigge, som de ansatte kan spænde på deres sko og støvler.

- Vi har de sidste år afprøvet pigsko. Og i år har de ansatte fået sådan nogen, som man kan sætte på skoene, så man bedre kan komme rundt når det er isglat,  siger Martin von Horsten til B.T.