¨

Hundelorteposer bliver smidt i skovene

Foto: TV ØST

Rundt omkring i de danske skove ligger der hundelorteposer i græs, krat og på stier. Nu opfordrer Naturstyrelsen hundeejere til at stoppe med at bruge poserne, når de er i skoven med hunden.

Uforståelig opførsel
Bangsebroskoven ved Nykøbing Falster er et sandt hundeparadis. Her må de firbenede løbe uden snor, og det lokker mange hunde og deres ejere til.
Men rundt omkring langs stierne i skoven kan man støde på små, sorte plasticposer.
- Det er et stort problem - de ligger alle steder, fortæller Anders Walther Hansen, som er skovfoged i Naturstyrelsen Storstrøm.
Poserne indeholder afførring fra hunde og burde være endt i skraldespanden.
- Jeg kan ikke forstå, at man samler hundelorten op, når man godt ved, at man så lidt efter vil smide posen, fordi man ikke kan holde ud at bære den hjem eller ud til bilen, siger skovfogeden

Naturstyrelsen: Drop plasticposerne
De hundeejere, der var i Bangsebroskoven i dag, sagde alle, at det ikke er dem, der smider plasticposerne fra sig i skoven.
- Men jeg har lagt mærke til det mange steder. Folk de sætter bare den dumme pose, ik?, siger Annette Olsen, som er taget fra Stubebkøbing for at lufte sin hund i Bangsebroskoven.
- Det er jo ikke så godt, det er noget miljøsvineri, mener Henrik Christensen, som er ude at lufte Sofus.
Naturstyrelsen opfordrer nu hundeejere til at droppe plasticposerne, når de lufter hunde i skovene. I stedet kan hunden træde af på naturens vegne på den helt naturlige måde - dog helst lidt væk fra stierne.

01:59 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App