Hundeejere glemmer lovpligtig registrering

Det er lovpligtigt at registrere sin hund, men mange hundeejere gør det ikke. Faktisk er mere end hver tredje hund ikke registreret eller registreret forkert. Det viser en ny opgørelse fra Dyrenes Beskyttelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hele 36 procent af de hunde, der blev indleveret til Dyrenes Beskyttelses internater i 2014 er ikke registreret eller manglede, trods et lovkrav. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.  

Den manglende registrering er et problem:  

- Der er grundlæggende to problemer ved den manglende registrering. Det ene er, at man ikke kan spore hundens ejer, hvis hunden eksempelvis forvolder skader på mennesker, dyr eller ejendom. Det andet problem er, at det er svært at finde frem til ejeren, hvis hunden løber væk, siger Jens Jokumsen, Projektleder hos Dyrenes Beskyttelse.

Men det er ikke kun hunde, der ikke er registeret i huderegisteret, der er et problem. Dyrenes Beskyttelse modtager også hunde, der er registeret forkert.

- Det vigtigt at huske at opdatere hundens oplysninger i registret, hvis man eksempelvis flytter. Og det er der en del, der glemmer. Det er svært for os at få hunden hurtigt hjem igen, hvis det er en gammel adresse der står i registret. Og så er det jo ærgerligt, hvis man mister sin hund, fordi man har glemt at opdatere sine oplysninger, siger han.

Siden 1993 har det været lovpligtigt at registrere sin hund i Dansk Hunderegister og mærke den. I alt modtog Dyrenes Beskyttelse 1.155 hunde i 2014.