Hunde bider - regeringen sover

Regeringen skal ud af starthullerne og stramme reglerne for muskelhunde. Budskabet fra DF er klart, efter at en lille dreng tirsdag blev skambidt af hunde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den efterhånden noget udskældte muskelhund slår til igen. Denne gang gik det ikke ud over et andet dyr, som oftest er tilfældet, men en lille fire-årig dreng, der tirsdag blev overfaldet og bidt i hovedet og flere steder på kroppen af to muskelhunde af racen Amstaff.

Angrebene fra de såkaldte muskelhunde synes at forekomme oftere og oftere. Og det får Dansk Folkeparti til - igen - at lange kraftigt ud efter regeringen og beskylde den for at snorksove. Regeringen er nemlig indstillet på at stramme hundeloven, men justitsminister Brian Mikkelsen (K) venter på, at det nedsatte hundeudvalg kommer med sine anbefalinger sidst i 2009.

- Brian Mikkelsen bliver nødt til at speede processen op. Hundeudvalget har fået en absurd lang deadline, og det kan vi simpelthen ikke vente på, siger DF's dyrevelfærdsordfører, Marlene Harpsøe.

Imens Marlene Harpsøe frygter næste overfald, og hundeudvalgets anbefalinger lader sig vente, er den fire-årige dreng fra Svebølle ved Kalundborg fortsat indlagt på Rigshospitalet. Her behandler lægerne de skader, han fik efter overfaldet.

I alt tre hunde gik løs på drengen, da han gik ind til naboen for at lege med en jævnaldrende kammerat. Det var dog ifølge den lokale dyrlæge kun to af de tre hunde, der bed drengen, da han gik ind i en lukket gårdhave. Hans ene øre blev næsten bidt af, og han blev bidt i hovedet, ryggen og maveskindet, inden den kvindelige hundeejer Stine Hansen kastede sig over drengen for at beskytte ham og fik tvunget hundene i defensiven. De to hunde, der bed, er aflivet, mens Stine Hansen fik lov til at beholde den tredje hund.

- Jeg er utrolig ked af det. Det er aldrig sket før, siger Stine Hansen til B.T.

Hun er som de fleste hundeejere dybt chokeret, når deres bedste ven pludselig viser tænder og går til angreb. Tal fra Dansk Kennel Klub viser dog, at muskelhunde i gennemsnit hver 14. dag angriber andre dyr eller mennesker i Danmark.

/ritzau/