Hunde besørger på kirkegårde (Video)

Hensynsløse hunde-ejere sætter grå hår i hovedet på kirkegårds-personalet. De lader nemlig deres kæledyrs efterladenskaber ligge på græsplæner og grave.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Her ligger jo så noget, som en hund har efterladt her, mens ejeren har stået og hygget sig og kigget på, fortæller Ulla Jørgensen, der er gartner på Østre Kirkegård i Nykøbing Falster.

Med et rutineret greb om skovl og rive fjerner hun bevismaterialet.

- Jeg synes, det er utroligt irriterende. Men jeg er nødt til at at lade være med at lade mig irritere af det, siger Ulla Jørgensen.

På mange kirkegårde må hundeejerne nemlig tage deres kæledyr med. Men mange glemmer at samle op efter dem.

 - Det er jo krænkende for de gravstedsejere, som har deres gravsted herinde, når de oplever, at der ligger visitkort op og ned af deres gravsted, på vej til deres gravsted, eller sågar på deres gravsted, fortæller overgartner på kirkegårdene i Nykøbing Falster, Arne Christoffersen.

TV2 ØST har været en tur på kirkegården for at se på svineriet. Se video herunder:
[video:flv:090303_hundelort.flv]

En rundringning til kirkegårde i Nakskov, Næstved, Nykøbing Falster, Slagelse, Kalundborg, Nykøbing Sjælland og i Store Heddinge viser, at langt de fleste steder kender de til problemet med hunde-efterladenskaber på kirkegårdene. Kun kirkegården ved Vestenskov Kirke i Nakskov er sluppet for problemet.

På Næstved Gamle Kirkegård er problemet taget til i omfang det seneste år.

- Vi medarbejdere render jo rundt i det og skal fjerne det med både det ene og det andet. Så det er meget, meget irriterende, fortæller Marlene Larsen, der er gartner på kirkegården.

Her har de nu valgt at lade de fleste efterladenskaber ligge.

I Store Heddinge har de sat et skilt op med et forbud mod hunde, men lige meget har det hjulpet.

Også hunde-ejernes forening tager afstand fra de hensynsløse hundeejeres opførsel.

- Selvfølgelig skal man samle op efter sig. Vi har stor forståelse for, at folk har brug for at have en hund med, når de går den svære gang hen at besøge et gravsted. Men man lufter den af først, mener Susanne Stockmal, der er sekretær i Dansk Kennel Klubs kreds 2.