Hospitaler kan undgå 300 infektions-dødsfald

Årligt dør op i mod 1.000 danskere af hospitalsinfektioner. Det fatale tal kan reduceres med 300.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dagligt dør gennemsnitligt to-tre danskere af infektioner, som de får oven i deres oprindelige sygdom, mens de ligger på hospitalet.

Sygehusene i Thisted, Horsens, Kolding, Næstved og Hillerød er som deltagerere i projektet 'Patientsikkert Sygehus' lykkes med at reducere infektonsdødsfaldene betydeligt.

"Det er faktisk muligt helt at udrydde den type af livsfarlige komplikationer. Hvis erfaringerne fra Patientsikkert Sygehus spredes til hele landet, vil jeg vurdere at omkring 300 menneskeliv kan reddes årligt," siger formand for Lægeforeningen Mads Koch Hansen, til 24timer.

"Hertil kommer de endnu flere patienter som undgår komplikationer og forlænget hospitalsophold," fortæller han.

Hospitalsinfektioner er udbredte og har gennem en årrække årligt kostet tusindvis af danskere deres livskvalitet, førlighed, behandlingsmuligheder - eller ligefrem livet.

Statens Serum Instituts halvårlige optællinger viser, at mellem hver 8. og 10. indlagte patient lider af en sygehusinfektion. Overlæge Elsebeth T. Jensen ved Instittuet anslår, at cirka 80.000 patienter i Danmark hvert år bliver smittet og at mellem 700 og 1.000 mennesker dør af smitten.

Projektleder for Patientsikkert Sygehus Vibeke Rischel kalder resultaterne for epokegørende:

"At vi faktisk helt kan undgå at påføre patienterne de alvorlige infektioner, er en vigtig erkendelse. Der er ikke tale om nye behandlinger eller dyre investeringer. Det drejer sig udelukkende om at få strømlinet arbejdsgangene, sådan at man sikrer sig, at alle patienter får den rigtige behandling hver gang," siger Vibeke Rischel.

 


Nyhedsoverblik