¨

Hørsholm: Lolland må selv betale

Foto: TV ØST

Fattige kommuner såsom Lolland skal ikke forvente hjælp fra de rige. Hæv skatten, opfordrer Hørsholms borgmester

Det kan godt være, at pengekassen er tom på Lolland og i andre fattige kommuner, men de skal ikke forvente økonomisk bistand fra velhaverkommuner. Sådan lyder meldingen nu fra Hørsholms borgmester Morten Slotved (K), der i stedet opfordrer de fattige kommuner til at hæve skatten. Det skriver folketidende.dk.

Kommuner som Lolland, Langeland og Bornholm, der er hårdest ramt på økonomien, har ellers i Ugebrevet A4 appelleret for en reform af udligningsreglerne. En reform, der skal sikre, at de rigeste kommuner hjælper de fattigeste. Økonomi- og Indenrigsminister Margrethe Vestager er ikke afvisende. Der kommer med al sandsynlighed ændriger i udligningsreglerne.

- Der er ikke mere at hente. Man ser Hørsholm Kommune som en rig kommune. Men det er den ikke. Vi har mange rige borgere, men kommunen er ikke rig. Vi har et lavt serviceniveau, fordi vi må spare alle steder, for at kunne betale til udligningsordningen, forklarer han til folketidende.dk.

Ambitionen hos de fattige kommuner er, at udligningen udregnes anderledes, så alle kommuner får samme rådighedsbeløb pr. borger. Men den går ikke ifølge Hørsholm Borgmester. Han understreger, at de syv rigeste kommuner i landet p.t. betaler mere til de resterende 97 kommuner, end de modtager.

En af årsagerne til den dårlige økonomi i kommuner som Lolland, er de meget store udgifter til folk på overførselsindkomst.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App