Horesta støtter ændret rygelov

Restauratør- og hotelbranchen er glad for forslaget om et generelt indendørs rygeforbud og en ny alkoholaldersgrænse, men imod et forbud mod rygerum og rygekabiner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Direktør Lone Njor Hulth fra brancheforeningen Horesta ser frem til, at værtshuse på under 40 kvadratregler kan stilles på lige fod med dem med det lidt større areal.

- Den nuværende rygelov virker ikke efter hensigten. Målet med den var at beskytte de ansatte på landets arbejdspladser mod passiv rygning. Men ansatte på værtshuse på under 40 kvadratmeter bliver stadigvæk udsat for massiv påvirkning. Derfor ønsker vi denne regel afskaffet, siger hun.

Forebyggelseskommissionens tanke om at afskaffe rygerum og rygekabiner er Horesta dog imod.

- Man gør grin med tusindvis af virksomheder, hvis man ændrer på den regel nu. Det er kun halvandet år siden, at erhvervet investerede meget store summer i at tilpasse sig den nye lovgivning, siger Lone Njor Hulth, som understreger, at rygerum og rygekabiner skaber en balance imellem, at gæster får mulighed for at ryge, og at personalet slipper for den passive rygning, siger Lone Njor Hulth.

Horesta ser gerne aldersgrænsen for salg af alkohol hævet fra 16 til 18 år.

- Der er ingen logik i, at man skal være 18 år for at købe en øl på et værtshus, mens man som 16-årig kan købe den hos købmanden, siger Lone Njor Hulth.

/ritzau/