Hold til højre på motorvejen - ellers koster det en bøde

Hold til højre på motorvejen efter en overhaling, og det vil gøre det mere sikkert at køre på vejene. Sådan lyder opfordringen fra Vejdirektoratet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan styrke trafiksikkerheden og skabe god plads på vejene, hvis alle billister husker at holde til højre, når de har lavet en overhaling.

Ellers kan det komme til at betyde bøder. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

I hele ugen sætter de i samarbejde med politiet fokus på problemet.

Hvis billister ikke følger de grundlæggende færdselsregler, kan det komme til at betyde bøder. Hvis man for eksempel glemmer at køre ind til højre efter en overhaling, kan det koste 1.000 kroner.  

Bedre flow i trafikken

Ifølge en undersøgelse fra 2015 så bliver danskerne mest irriterede over, at andre billister ikke holder til højre eller holder for lidt afstand til andre biler.

Derfor mener Vejdirektoratet, at det kan skabe et bedre flow i trafikken, hvis folk lærer at vise hensyn.

Det fortæller Marianne Foldberg Steffensen, som er leder for trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

- Bilister, der ikke holder til højre, sinker ofte trafikken for de bagvedkørende. I Vejdirektoratet arbejder vi for at skabe god fremkommelighed på vejene, og derfor er det vigtigt, at bilister trækker ind til højre, så snart der er plads efter en overhaling, udtaler Marianne Foldberg Steffensen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Det giver en mere glidende trafik, større trafiksikkerhed og en bedre udnyttelse af vejen.

I hele uge 22 vil Vejdirektoratet og politiet derfor gennemfører en kampagne, som vil opfordre billister til at holde til højre på vejene.