¨

Hold fingrene fra sælungen - mor er på vej tilbage

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Det er ikke usædvanligt at se en forladt sælunge på stranden. Men der er ingen grund til panik, oplyser Dyrenes Beskyttelse.

Naturen er fuld af dyreunger i øjeblikket, og man kan få helt ondt i hjertet af at se en efterladt unge. Nu opfordrer Dyrenes Beskyttelse til at tænke sig om, hvis man ser en efterladt sælunge på en af regionens strande.

I juni og juli sidste år modtog Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 162 henvendelser om sælunger, der lå alene på stranden.

- Når man ser en sælunge på stranden, er det vigtigt at holde lang afstand til den. Sæler er nemlig meget følsomme overfor forstyrrelser af mennesker, siger Michael Carlsen, biolog hos Dyrenes Beskyttelse.

Læs også Frem med kikkerten: Sælsafari i Nysted er enormt populær

Hold fingrene fra dyreungerne

Hvert år får vi at vide, at vi ikke skal røre ved efterladte rålam, fordi moderen sjældent er langt væk. Det forholder sig lidt anderledes med sælungerne, forklarer Michael Carlsen.

- Selvom en sælunge i mange tilfælde er blevet væk fra sin mor, når den ligger alene på kysten, må man ikke nærme sig den. Sælmor vil nemlig holde sig væk, hvis der er mennesker omkring ungen, og præcis den situation er en af de hyppigste årsager til efterladte sælunger henover sommeren, siger Michael Carlsen.

Dyrenes Beskyttelses guide: Det gør du, hvis du ser en strandet sæl

  • Rør den ikke og hold lang afstand.
  • Har den synlige skader, tag hurtigt et billede, gå væk igen.
  • Send billedet til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.
  • Vagtcentralen vurderer, om sælen er i nød.

Læs også Sportsfiskere er bekymrede: 100 gedder ædt af sæler

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App