Holbæk tager form som landsstævneby

Hvor man end sig vender hen...så sker der noget i Holbæk i disse dage. Uge 22 er en uge, hvor Holbækkerne selv i den grad vil mærke, at der er landsstævne i luften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag er den helt store dag, hvor næsten 4000 efterskoleelever kommer til byen for at lave generalprøve på deres indslag på Landsstævnestadion på landsstævnets festaften. Det bliver så stort for de unge bare at mødes ca. 50 efterskoler, se hinanden an, blinke lidt til ham fra Jylland og så få øvet igennem på HB&Is baner og det store Landsstævnestadion. Krydser fingre for at vejrguderne ikke tager det vejr med, de lover indtil videre!!

Nogle af byens veje vil i kortere perioder endda blive spærret, for når 99 busser rammer Holbæk - så fylder de lidt!...eller faktisk: Meget!

Vi skal bruge stilladser og mærke op, så alle eleverne ved, hvor og hvordan de skal stå og gå i menneskemængden. Den opgave har vi ikke frivillige til i disse dage, så i stedet stiller Jobservice i Holbæk Kommune i dag, mandag, med nogle af de, der skal i aktivering og modtager kontanthjælp. Det er en super løsning, for her har de ledige da virkelig en god mulighed for at være med til et stort projekt i byen. Jeg har lige hørt fra René, at de er godt i gang med stilladserne - det smutter jeg lige ud og tager et par billeder afJ. [Billede - Jobservice stillads2]

Aktivitet i Stævnecentrum
Selvom det bliver en stor dag tirsdag, er det ikke det eneste, vi har gang i herude ved Fælleden i Holbæk. Den store tribune, hvor bl.a. dronningen skal sidde ved åbningen, bliver sat op under kyndig vejledning fra tyske tribuneeksperter og Messecenter Herning. De er ankommet i dag, og så starter opbygningen i morgen og fremad ude i hullet af hesteskoen (Landsstævnestadion).

Siden sidst er beachvolleybanerne desuden blevet flyttet, så i stedet for at de ligger for sig selv på Strandmølleengen ved Marinaen er de kommet helt ind i Stævnecentrum. Jeg skød et par billeder da de slog græs derovre i dag. Pinden på billedet er noget af afmærkningen af banen, for allerede på onsdag begynder de at køre sand på banerne. Et stort skib lægger til havn, og så bliver der ellers fast rutefart i lastbiler fyldt med sand. [billede: Beachvolley]

Landsstævnekontoret flytter til Ahlgade...for en aften!
Så ser vi ellers frem mod aftenåbent i Holbæk by på fredag, hvor vi vil stå klar midt på Ahlgade med brochurer og informationer om landsstævnet. Vi håber, at rigtig mange kigger forbi til en snak, og at de bliver klar over, hvor meget de kan opleve helt gratis på landsstævnet! Ses vi? Det tror jeg nok, vi gør!

Nå ja - frivilligmødet!
Frivilligmødet gik for resten rigtig godt i forrige uge. Der var masser af spørgsmål fra de frivillige foreninger, og der blev knyttet kontakter mellem pedeller og værtsforeninger, der blev snakket hygiejne, rengøring og vagtplaner. Interessen var stor, og det blev ekstra klart, da besøgstallet på vores hjemmeside i området for frivillige.i dagene efter mødet eksploderede. Fantastisk at se det engagement, vi møder i foreningslivet!

Tjek dagens billeder fra landsstævnets forberedelser

De allerbedste landsstævnehilsner
Lone - Landsstævnekontoret


Jobservice godt i gang med stilladser til efterskolernes generalprøve


Banerne bliver slået, så de er klar til sandet fra onsdag


Efterskolerne holder møde med Holbæk Kommune


Malene fra frivilligområdet hjælper på telefonen


Bente, souschef på landsstævnekontoret


Arnolds Bjerg lige ved Landsstævnestadion


Fårene har fået tjansen med at slå græsset på Arnolds Bjerg frem til landsstævnet


Græsset bliver slået, skraldespande står klar og der bliver målt op før efterskoleeleverne kommer i morgen tirsdag.