Holbæk ramt af andet skybrud på en uge

Holbæk blev topscorer, hvad angår den mængde regn, der faldt fra lørdag morgen til søndag morgen. Dermed fik den nordvestsjællandske by hele to skybrud på en uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis holbækkerne allerede synes, at de har fået rigeligt regn i september, selv om måneden kun er seks dage gammel, så er det fuldt ud berettiget. For anden gang på under en uge blev Holbækområdet fra lørdag morgen til søndag morgen ramt af skybrud. Det skriver TV2 Vejret.

Ved Holbæk Flyveplads blev der målt 34,6 millimeter regn. de 15 millimeter kom på bare 20 minutter, og så er betingelserne for definitionen 'skybrud' opfyldt. Natten til tirsdag den 1. september faldt der også vand i stride strømme i Holbækområdet. Her kom der 28,2 millimeter på 30 minutter, og politiet fortalte, at vandmængderne havde presset kloakdæksler op flere steder i byen.

Ifølge TV2 Vejret falder der normalt 73 millimeter regn i september måned, men med den start efterårets første måned har fået i 2015 kan mængden let nå et godt stykke over det tal.

Hvis man i det nordvestsjællandske er træt af vandmængderne, så kan man bare skele til Vestjylland, hvor det er meget værre. I løbet af fredagen og indtil lørdag morgen faldt der 70,4 millimeter regn i Esbjerg.