¨

Holbæk er mest erhvervsvenlig på Sjælland

Foto: TV ØST

Ny analyse viser, at flere sjællandske kommuner er blevet mindre erhvervsvenlige. Holbæk ligger bedst, mens Ringsted og Odsherred er langt nede på listen.

Hvis du skal starte virksomhed, er det ikke lige meget hvor i landet, du lægger firmaadressen. Holbæk er Sjællands mest erhvervsvenlige kommune og nummer 11 på listen over Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner. Blandt de mindre erhvervsvenlige kommuner ligger Ringsted som nummer 76, Odsherred som nummer 73 og Sorø som nummer 67.

Det viser den årlige analyse fra Dansk Byggeri, hvor kommunernes erhvervsvenlighed bliver vurderet ud fra 29 forskellige indikatorer. Det handler om alt fra åbningstider på genbrugspladsen til ventetiden på en byggetilladelse og størrelsen på skatter og afgifter, skriver erhvervsorganisationen i en pressemeddelelse.

Flere kommuner er blevet overhalet

Flere sjællandske kommuner ligger dog i top tyve. Stevns som nummer 15, Solrød som nummer 17, Køge som nummer 19, Slagelse som nummer 28 og Kalundborg som nummer 30. Alligevel er det i flere kommuner gået den forkerte vej med erhvervsvenligheden.

- På trods af, at flere af vores kommuner klarer sig noget dårligere end sidste år, har vi heldigvis flere kommuner, som klarer sig hæderligt, og det glæder jeg mig selvfølgelig også over. Jeg ved dog, at vores kommuner har gjort en stor indsats for at være erhvervsvenlige, men vi må bare konstatere, at de er blevet overhalet indenom af andre kommuner, siger formand for Dansk Byggeri Sjælland Niels Moestrup og tilføjer:

- Erhvervsvenlighed kræver en løbende indsats, hvor kommunerne hele tiden sikrer, at deres service er up to date og passer til den virkelighed, som det lokale erhvervsliv agerer i.

Jyske kommuner i top

Dansk Byggeri Sjælland konstaterer, at konkurrencen blandt kommunerne er hård, når det gælder erhvervsvenligheden.

- Der vil altid være mulighed for at gøre det bedre, og jeg er sikker på, at vores sjællandske kommuner kan komme op i toppen sammen med de jyske kommuner, men det er hårdt arbejde, og konkurrencen er benhård.

Danmarksmesteren i erhvervsvenlighed er Holstebro, mens landets mindst erhvervsvenlige kommune er Rødovre.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App