¨

Højvandet har toppet: Så meget vand kom der

Sådan ser der ud i Skælskør onsdag morgen. Foto: Ivan Nielsen

Højvandet i vores region har ikke givet problemer i vores område, oplyser politiet.

Der er pres på havnene og måske også på digerne – men den høje vandstand onsdag morgen har ikke givet problemer. Sådan lyder meldingen fra begge politikredse i vores område.

- Det er muligt, at enkelte bygninger på havnene har fået lidt vand – men generelt har forberedelserne været rigtig gode, og vi har ikke hørt om nogle problemer som følge af vandet, siger nattens vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Ole Hald, til TV ØST.

I skrivende stund er vandstanden toppet falder nu, hvor klokken har passeret 08.00.

- Vi har naturligvis fulgt situationen tæt, men der er som sagt ingen meldinger om problemer, siger Ole Hald.

Mest vand er der i denne omgang blevet målt i Holbæk, hvor der ifølge DMI blev målt 129 centimeters højvande klokken 03.40, hvor vandet toppede.

I Bandholm toppede vandstanden på 130 centimeters forhøjet vandstand, mens vandet står 100 centimeter over normal vandstand i Karrebæksminde.

Vej spærret i Skælskør

I Skælskør er Havnevej langs kanalen til noret blevet afspærret på grund af høj vandstand. Her er der opsat en dæmning til at beskytte flere bygninger.

DMI indsamler ikke vandstandsmålinger i Skælskør - men i Korsør blev der målt 105 centimeters højvande klokken 05.40.

Sådan så der ud i Skølskør onsdag morgen. Foto: Ivan Nielsen - TV ØST

Anden uge i træk

Det er anden gang på en uge, at vores område rammes af forhøjet vandstand - og ligesom sidst er det Isefjorden omkring Holbæk og Bandholm på Lolland, der er mest udsatte for det hårde vejr.

Vandstanden i onsdagens oversvømmelser er dog markant lavere end vi så i sidste uge, ligesom blæsten heller ikke er så stærk.

Læs også En uge efter stormflod - vandet stiger igen i nat

I Karrebæksminde frygtede man, at vandstanden kunne stige op og ramme de bygninger, der findes på havnen. Her slap man dog med frygten, da havet ikke blev så højt, som det op forhånd var varslet - havet steg dog op over kajkanten.

- En centimeter eller to mere, så var vandet kommet ind i havestuen. hele terrassen stod under vand, siger Malene Hansen fra Kanal Kroen i Karrebæksminde til TV ØST.

Sandsække gjort klar i Karrebæksminde tirsdag eftermiddag. Foto: TV ØST

 

Artiklen er opdateret

Artiklen er opdateret flere gange i løbet af morgenen og formiddagen, efterhånden som der er kommet nye informationer til.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App