Højvande flere steder: - Det er en helt almindelig efterårssituation

Højvandsbommen på Vesterlyng i Kalundborg Kommune er lukket på grund af højvande. Flere steder i det nordvestlige Sjælland er der høje vandstande.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken 14 var Vestsjællands Brandvæsen ude og lukke højvandsbommen på Vesterlyng i Kalundborg Kommune på grund af højvande.

Derfor er det ikke i øjeblikket ikke muligt at køre direkte over Lyngen fra Eskebjerg til Havnsø.

Vestsjællands Brandvæsen oplyser til TV ØST, at de løbende følger situationen og vil åbne højvandsbommen igen, når vandet falder.

Mere end en meter over normal vandstand

Men faktisk er det ikke i Kalundborg, at vandet står højst. I Odsherred ved Sjællands Odde og Rørvig samt omkring Isefjorden stiger vandet. Her er vandstandene mere end en meter over normale vandstande.

- Det er forhøjet vandstande i lokal henseende. Vi er ikke i nærheden af de vandstandene, der skal være for et varsel, lyder det fra meteorolog Marianne Patzer ved DMI.

- Det er sådan noget, der kan genere de lokale havne og de lokale sluser.

 
 
Foto: DMI

Intet med lave vandstande at gøre

Marianne Patzer fortæller, at det ikke har noget at gøre med det meget lave vandstande, der kunne ses overalt i landet i sidste uge.

- Det er, fordi vi ser den her kraftige nordvestenvind, som sender vand ned gennem Skagerrak til Kattegat, siger hun.

- Det er en helt almindelig efterårssituation med en nordvestenvind. Vi ser ret tit de her lidt højere vandstande. Men det er jo ret interessant, når det kommer lige efter de meget lave vandstande. Men det er en ret almindelig situation med de her værdier.

Vandstandene skal være mere end 120 centimeter over normal vandstand for at DMI udsender varsel.