Højskoler populære som feriemål

Højskolerne har grund til jubel. Folk strømmer til for at bruge deres sommerferier på højskolernes korte kurser, der handler om alt lige fra teater til havkajak, klimaforandringer, golf og litteratur.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Særligt familiekurserne, hvor forældre - eller bedsteforældre - kan bruge en uge sammen med børn eller børnebørn hitter, skriver Berlingske Tidende.

- Siden 2003 er de korte kurser vokset med 50 pct. 40.000 voksne og 6.000-7.000 børn tager hvert år afsted. Vi har set en kolossal vækst i de korte familiekurser. Mange familier ønsker en ferie med indhold. Man vil både kunne bruge hovedet og kroppen, siger Niels Glahn, generalsekretær i Højskolernes Forening.

Flere højskoler oplever, at mange af de korte kurser er så populære, at de bliver udsolgt, lige så snart de bliver udbudt.

- Det er en måde at holde ferie på, som passer fantastisk godt til moderne mennesker. Folk vil opleve noget med indhold, møde nye mennesker og selvfølgelig også slappe af. I 70erne ville folk bruge deres ferie på at ligge på en strand på Mallorca. Dengang havde flere fysisk arbejde, og så ville man slappe af i ferien. I dag vil folk noget andet. Kurserne rammer godt ind i tidsånden. Det er den måde, man holder fri på i dag, siger Bo Espersen, forstander på Vallekilde Højskole.

Sociologen Eva Steensig, siger, at de korte kurser i den grad modsvarer den moderne families behov.

- I forhold til andre typer ferier kan et kort højskoleophold tilbyde en blanding af fællesskab med både din egen familie og andre familier og samtidig muligheden for at fordybe sig i et emne, som interesserer en. Forældre og børn kan gøre noget hver for sig, og så mødes man ved måltiderne og til lejrbål om aftenen. Det er meget appellerende. Man får noget mere ud af ferien end bare at ligge på en strand eller sidde i sommerhuset i regnvejr, siger Eva Steensig.


Nyhedsoverblik