Højere bøder i trafikken har endnu ikke hjulpet

Bilisterne skuffer Midt- og Vestsjællands Politi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra årsskiftet er bødetaksterne for forseelser i trafikken på mange områder steget markant, men det har ikke afholdt bilister på Sjælland fra at fortsætte med at forbryde sig mod færdselsloven, og det vækker stor skuffelser hos vicepolitiinspektør Peter Stryhn, Skriver Dagbladet Roskilde.
 
- I løbet af årets første uger har vi i gennemsnit stoppet lige så mange bilister for nøjagtigt de samme forseelser, som vi gjorde sidste år. Vi har håbet på, at folk retter ind, efter bødetaksterne er blevet forhøjet, men det synes desværre ikke at være tilfældet, og det er meget skuffende, siger Peter Stryhn til avisen.
 
Fra 1. januar trådte de højere bødetakster i kraft, så forseelser som kørsel uden sele og brug af håndholdt mobiltelefon nu begge beløber sig i 1500 kroner, men det er tilsyneladende gået bilisternes næser forbi. Midt- Og Vestsjællands Politi har i løbet af årets første uger oplevet at stoppe mange bilister, der ikke var klar over, at bødestraffen for de og mange andre forseelser er steget.