Høje trafikbøder har ringe effekt

Vi er stadig for dårlige til at huske at spænde sikkerhedsselen og lade være med at tale i mobiltelefon, når vi sætter os ind bag rattet. Det viser en ny rappor

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sluk mobilen og spænd sikkerhedsselen. Over hele landet afholdes der i denne uge razzia. Målet er i denne omgang at få bugt med dem, der taler i mobiltelefon og kører uden sikkerhedssele. Sydsjællands - og Lolland-Falsters Politi var i dag på pletten i Stege. På en time fik fire bilister bøde for at snakke i mobiltelefon, mens syv bilister skal betale 1500 kroner hver, fordi de ikke havde spændt sikkerhedsselen.

- Det her er en decideret mobiltelefon og selekontrol. Så der er no mercy, siger Kim Johansen, der er politiassistent ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Dyre bøder

Ved årsskiftet blev bøder for færdselsforseelser som ovenstående tredoblet fra at koste 500 kroner til nu at give en bøde på 1500 kroner. Men en rapport fra Rådet for Sikker Trafik viser, at 81 procent ikke har ændret deres adfærd i trafikken efter de nye bødetakster trådte i kraft. 17 procent siger, at bødeforhøjelserne har haft en effekt på deres køreadfærd. Det billede kan færdselspolitiet nikke genkende til.

- Effekten af bøderne var kortvarig. Folk huskede på det lige i starten, da det var lidt oppe i medierne, og der var lidt opmærksomhed med de forhøjede bødetakster, men det er ligesom blevet glemt igen, siger Erik Mather, der er leder af Færdselspolitiet ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Trafikrazziaen varer til og med på søndag.

 


Nyhedsoverblik