Hjertepatient kastet rundt mellem fem sygehuse

En hjertepatient endte i Varde, inden nogen kunne tage sig af hans syge hjerte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En hjertepatient måtte forbi 5 sygehuse, nogle steder mere end en gang, før han fik den operation, han havde brug for. Det fortæller DR Sjælland i dag.

-  Der er utrolig meget bureaukrati mellem sygehusene, som hver gang en patient sendes videre skal samle alle papirer og sende dem med, siger Patientvejleder Dorrit Verding.

Den kaotiske situation bliver beskrevet i patientvejledernes årsrapport. Her optræder patienten anonym. Først afviste to sygehuse i Region Sjælland at undersøge en hjertepatient, da man havde for travlt. Så blev patienten kastet videre til to sygehuse i Region Hovedstaden, som ligeledes havde en for lang venteliste. Patienten ender med at køre til et privathospital i Varde i Vestjylland, som kan konstatere, at der skal operation til. Så skal det blot godkendes af Region Sjælland. Men her afviser hjertepatientens hjemregion og sender ham endnu engang til hovedstaden for at besøge et sygehus, som allerede havde sagt, de ikke kunne klare operationen indenfor de 30 dage, patienten har krav på. En sidste gang kastes patienten tilbage til privathospitalet i Varde, som endelig får grønt lys.

Direktør i Region Sjælland Lars Onsberg erkender, at situationen for hjertepatienten, der blev sendt rundt mellem fem sygehuse, var kaotisk.

- Vi arbejder på at få en central visitation så patienterne ikke skal opleve den slags kaotiske forløb, siger han.