Hjerteforeningen skuffet over politikerne

Det er på alle måder kritisabelt, at regeringen skyder sundhedsfremmende forslag ned og lukker ørerne for sund fornuft, siger Hjerteforeningens formand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringen mangler mod og underløber sin egen Forebyggelseskommision. Sådan lyder budskabet fra Hjerteforeningens formand og overlæge på Rigshospitalets Hjerteafdeling, Peter Clemmensen.

- Det er problematisk og på alle måder kritisabelt, at dominerende regeringspartier går ud og fejer forslag af bordet, inden man har set, læst og forstået rapporten. Det er ikke spor konstruktivt. Kommisisionen er nedsat, fordi man har ny viden om sundhedsfremme, og det burde man tage alvorligt, siger Peter Clemmensen til Ritzau.

Han peger på, at politikere via interview, udtalelser og skatteudspil har taget brodden af de mest vigtige forslag. Det er i høj grad kritisk, hvis man ønsker en debat:

- En vigtig debat er nu entydigt skudt ned af regeringen. Det er rigtig ærgerligt, for vi er utrolig glade for de forslag, der er kommet. De er gode og konkrete, uddyber Peter Clemmensen.

/ritzau/