Hjemmeværnet skal hjælpe politiet med at bevogte grænserne

Regeringen foreslår i en ny plan, at Hjemmeværnet skal aflaste politiet ved grænserne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringen er på vej med en plan, som skal aflaste politiet, der er voldsomt overbelastet af nogle ekstraordinære opgaver i forbindelse med terrorbevogtning og grænsekontrol.

Det skriver Berlingske.

Planen, som skal drøftes i kredsen af forligspartier på tirsdag, betyder, at Hjemmeværnet skal være med til at bevogte grænserne, erfarer avisen fra en række kilder.

Dansk Folkeparti, som tidligere har foreslået, at forsvaret med skarpladte våben skal medvirke til at bevogte mulige terrormål i København, ser positivt på planen:

- Det er fint, at regeringen nu begynder at gøre sig nogle tanker om det her. Hjemmeværnet er en rigtig god samarbejdspartner for politiet. Så det er et skridt i den rigtige retning, og det vil vi gerne drøfte med regeringen om det kan være en del af løsningen, siger gruppeformand Peter Skaarup (DF) til avisen.

Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, kan sagtens gå med til, at Hjemmeværnet aflaster politiet ved den midlertidige grænsekontrol.

- Det lyder ganske udmærket. Det kunne være en mulighed for assistance i en periode, og det lyder fornuftigt, siger Claus Oxfeldt til Ritzau.