¨

Hjemmesider om blå blink er guf for terrorister

Foto: TV ØST

På mange hjemmesider kan man finde billeder af og information om det danske beredskab og det kan være et problem, mener tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste

Blå blink fascinerer, og på internettet er der efterhånden et mylder af hjemmesider, der samler billeder og information om det danske beredskab.

Men fascinationen er nu ved at blive til et problem, fortæller DR Sjælland.

På hjemmesiden 10-20.dk har man blandt andet kunnet se fotos af Dronning Margrethes livvagter og deres køretøjer. Og der er billeder og beskrivelser af den teknologi, der hører til beredskabets nye kommunikationssystem SINE.

Det bekymrer tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste, Hans Jørgen Bonnichsen:

- Vi bliver sårbare. Det gør det nemt for både spioner, kriminelle og terrorister at gennemføre deres handlinger, siger den tidligere PET-chef til DR Sjælland.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er man vant til, at der er fotografer ude på ulykkes- og gerningssteder. Og det er langt hen ad vejen i orden med vicepolitiinspektør Peter Modin:

- Ligesom der er en interesse i at følge med i politik, kan befolkningen være interesseret i at se, hvad politi og brandvæsen laver.

- Men hvis nogen går rigtig langt og systematiserer tingene, virker det ikke fornuftigt, og måske er det heller ikke lovligt. Det vil komme an på en konkret juridisk vurdering, siger Peter Modin.

Det har fremgået af 10-20.dk, at der arbejdes på at indsamle endnu flere informationer om SINE. "Vi vender selvfølgelig tilbage med et mere detaljeret kort, med bl.a. adresser, frekvenser osv. på de forskellige master.", lød beskeden.

DR Sjælland har været i kontakt med manden bag hjemmesiden, men han har ikke ønsket at lade sig interviewe. Hjemmesiden er siden blevet lukket.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App