Hjemmerøverier får folk til at opruste

Mens politiet kæmper med opklaringen af røverierne, så fortsætter folk med at sikre sig på andre måder

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fem gange bare i januar er en her fra regionen blevet truet og røvet i sit eget hjem. En af dem mistede livet.

De mange hjemmerøverier kan også mærkes hos alarmselskaberne. Hos G4S sælger de på trods af finanskrisen 10 procent flere alarmer i januar i år, end de gjorde for et år siden.

 - Der er ikke nogen, der vil vågne op med en fremmed i huset, så vil de gerne have noget sikring op. Så bliver de i hvert fald advaret, hvis der er nogen på vej ind til dem, siger Nicki Nielsen, der for tiden har travlt med at sætte alarmer op for G4S.

Tanken om at blive overrasket på sengen har fået salget af alarmer, lommealarmer og overvågningskameraer til at stige kraftigt de sidste par år.

 - Hjemmet er jo ens hellige sted. Man ønsker ikke, at der er nogen, der skal komme ind i ens hus og gennemrode ens ting, siger Kenneth Hansen, der i dag fik sat en alarm op i sit hus i Næstved.

Mens Kenneth Hansens våben mod hjemmerøverne er det nye alarmsysten, så vil regeringspartierne, Socialdemokraterne og Dansk folkeparti gå til kamp mod hjemmerøverne væbnet med længere straffe.

Strafferammen for hjemmerøverier er op til otte år. Venstre vil nu bede justitsministeriet redegøre for, hvor lange straffe hjemmerøverne i realiteten får.


Nyhedsoverblik