Hjælp til pendlerne

Der er måske hjælp på vej til bil-pendlere, der har tørre lommesmerter efter forårets og sommerens tårnhøje brændstofpriser. Dansk Folkeparti vil ændre fastsættelsen af befordringsfradraget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pendlerne kan trække nogle få ører mere fra i skat næste år. Skatterådet har fastsat befordringsfradraget til 1.90 kr. per kilometer for kørsel mellem 24 og 100 kilometer. Det er en stigning på syv øre. For kørsel ud over de 100 km stiger satsen med tre øre per kilometer. Det oplyser Ritzau.

- Det lyder ikke af meget.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra Dansk Folkepartis skatteordfører, Mikkel Dencker.  Han havde – formentlig ligesom mange pendlere – sat næsen op et større fradrag efter sommerens pris-chok på brændstof.

- Jeg synes derfor, det er på tide, at vi laver en helt ny model for, hvordan befordringsfradraget fastsættes. Vores forslag er, at det i fremtiden fastsættes hver tredje måned i stedet for en gang om året.  Skatterådet bør også kigge mere bagud, for at kompensere for prisudviklingen. Det tror jeg vil medvirke til, at fradraget i højere grad kommer til at afspejle pendlernes reelle omkostninger, siger han.

Han oplyser, at Dansk Folkeparti  vil fremsætte forslaget i Folketinget.

Venstres medlem af Skatteudvalget, Jacob Jensen, går ud fra, at Skatterådet har fastsat de nye satser, så fradraget ikke bliver udhulet.

- Men når det er sagt, så havde jeg da gerne set, at de var blevet noget højere. Det er nemlig med til at øge mobiliteten, siger han.

Jacob Jensen tror, at der er gode nyheder på vej til pendlerne.

- Vi bør belønne dem, der kører langt efter arbejde. Og jeg tror ,det kommer til at indgå som et element i den skattereform, der skal skrues sammen til foråret, vurderer han.