Hindbær dessert

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det lakrids dragée som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet og laver hindbærdessert

Her finder du råvarerne:

Møn bolcher har sit bolchekogeri i den tidligere sukkerfabrik i Stege.

Udover bolcher fremstilles dragée, som er et håndværk, der blev udviklet helt tilbage i 1400-tallets Italien.

Her fandt man nemlig på at overtrække letbitre mandler med et sødt lag – og meget hurtigt lærte de gamle mestre, at netop kontrasten mellem smagen af den indre kerne og smagen i overtrækket er helt afgørende.

Møn Bolcher arbejder med de gamle metoder og redskaber, og komponerer nye kontraster mellem smagene i kernen og i de forskellige lag.

Produkterne sælges både hos en række forhandlere rundt om i regionen og  i Møn Bolchers egen butik, hvor man kan følge fremstillingsprocessen helt tæt på

Du kan læse mere om Møn Bolcher her

Hindbærtærte med lakrids fra Møn Bolcher

Coulis200 gr frosne hindbær1spsk vodka1 dl sukker

chokolade creme100 gr hvid chokolade1 dl cremefraiche

Dej150 gr smør150 gr sukker50 gr marcipan1 æg300 gr mel

Skum1 dl sukker1 dl æggehvide

en smule lakrids sirup - efter smag

Sæt hindbærerne over i en lille gryde og lad det koge stille og roligt ned til en tyk grød

Rør dejen godt sammen med hænderne til en blød og smidig massePres dejen ud i formene i et tyndt lag.Bag i ovnen ved  180 gr i ca  15 min

Kom hindbær coulisen i formeneDerefter en lille smule lakridssirupRør æggehvide stift med sukker og kom det op i en sprøjteposeSprøjt den piskede æggehvide på kagerne i små dutter

Sæt kagerne i ovnen i ca 3 min til de bliver gyldne

Hak hvid chokolade fint og rør i creme fraiche

Skær spåner af den hvide chokolade til pynt ved at køre kniven henover

Varm hurtigt en smule vodka op i kasserolle, sæt ild til

Anret små dutter med skum og chokoladecreme. Pynt med lakridssirup, lakridskuglerne -  til sidst lidt skovsyre og revet chokolade.Sæt en kage på i midten og hæld lidt "brændende" vodka over

Du kan hente opskriften her


Nyhedsoverblik