Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det lakrids dragée som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet og laver hindbærdessert
Her finder du råvarerne:
Møn bolcher har sit bolchekogeri i den tidligere sukkerfabrik i Stege.
Udover bolcher fremstilles dragée, som er et håndværk, der blev udviklet helt tilbage i 1400-tallets Italien.
Her fandt man nemlig på at overtrække letbitre mandler med et sødt lag – og meget hurtigt lærte de gamle mestre, at netop kontrasten mellem smagen af den indre kerne og smagen i overtrækket er helt afgørende.
Møn Bolcher arbejder med de gamle metoder og redskaber, og komponerer nye kontraster mellem smagene i kernen og i de forskellige lag.
Produkterne sælges både hos en række forhandlere rundt om i regionen og i Møn Bolchers egen butik, hvor man kan følge fremstillingsprocessen helt tæt på
Du kan læse mere om Møn Bolcher her
Hindbærtærte med lakrids fra Møn Bolcher
Coulis200 gr frosne hindbær1spsk vodka1 dl sukker
chokolade creme100 gr hvid chokolade1 dl cremefraiche
Dej150 gr smør150 gr sukker50 gr marcipan1 æg300 gr mel
Skum1 dl sukker1 dl æggehvide
en smule lakrids sirup - efter smag
Sæt hindbærerne over i en lille gryde og lad det koge stille og roligt ned til en tyk grød
Rør dejen godt sammen med hænderne til en blød og smidig massePres dejen ud i formene i et tyndt lag.Bag i ovnen ved 180 gr i ca 15 min
Kom hindbær coulisen i formeneDerefter en lille smule lakridssirupRør æggehvide stift med sukker og kom det op i en sprøjteposeSprøjt den piskede æggehvide på kagerne i små dutter
Sæt kagerne i ovnen i ca 3 min til de bliver gyldne
Hak hvid chokolade fint og rør i creme fraiche
Skær spåner af den hvide chokolade til pynt ved at køre kniven henover
Varm hurtigt en smule vodka op i kasserolle, sæt ild til
Anret små dutter med skum og chokoladecreme. Pynt med lakridssirup, lakridskuglerne - til sidst lidt skovsyre og revet chokolade.Sæt en kage på i midten og hæld lidt "brændende" vodka over
Du kan hente opskriften her