Heunicke vil gøre hvert femte tog forsinket

Hvis grænsen for hvornår tog er forsinkede bliver sat ned fra seks til tre minutter, så vil det øge antallet af forsinkede tog markant.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hidtil har DSB kunnet prale af, at mindre end hvert 10. tog er forsinket, men en ny grænse for forsinkelser vil med ét hug øge antallet af forsinkelser markant. Det skriver Politiken lørdag.

Transportminister Magnus Heunicke (S) foreslog tidligere på ugen, at grænsen for acceptable togforsinkelser blev sat ned, så kun tog, der er mindre end tre minutter forsinket, bliver betragtet som rettidige.

Hidtil har grænsen ligget på fem eller seks minutter.

Næsten 20 procent af kunderne i DSB's fjern- og regionaltog i 2013 kom mere end tre minutter senere til perron, end der står i køreplanen.

Transportministeren vil samtidig ændre opgørelsesmetoden. I øjeblikket tælles togforsinkelser, mens der fremover skal regnes i kunderettidighed.

På den måde vil et myldretidstog med mange passagerer veje tungere end et tog søndag eftermiddag med færre rejsende. Det idé tager DSB godt imod.

En talsmand for pendlerne er også glad for idéen.

- Det er en god idé, hvis grænsen for forsinkelser bliver sat ned. Når man accepterer en fem-minutters forsinkelse, tegnes der et forkert billede af den reelle situation, siger pendlertalsmand på Kystbanen Michael Randropp til Politiken

/ritzau/