¨

Heunicke: Pia har været dygtig

Foto: TV ØST

Pia Kjærsgaard fik for meget plads i VKO-blokken, og hun har udnyttet det dygtigt, mener Næstvedpolitikeren Magnus Heunicke (S).

De har haft deres politiske slagsmål i de 17 år, Pia Kjærsgaard har været formand for Dansk Folkeparti.

Men alligevel må Socialdemokraternes politiske ordfører, der er valgt ind i Folketinget fra Næstvedskredsen, Magnus Heunicke, erkende, at den afgående partiformand har gjort det godt for sit parti.

- Vi har haft masser af debatter, også mange følelsesladede debatter, hvor vi har været dybt uenige med Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti, siger Magnus Heunicke.

- Men hun har jo været en dygtig partileder. Det vil jeg godt anerkende, at hun er, men jeg har ikke lyst til at udråbe hende til nogen helgen. Vi er dybt uenige, understreger han.

I løbet af de 10 år, Dansk Folkeparti var støtteparti for VK-regeringen, lykkedes det Pia Kjærsgaard at få stor indflydelse. Også for stor, set med den daværende oppositions øjne.

- Hun har haft stor indflydelse som et medlem af VKO-blokken. Jeg synes, at hun fik for meget plads, både af Konservative og Venstre. Den platform udnyttede hun dygtigt, siger Magnus Heunicke.

Han mener, at det nu vil blive spændende at se, hvilken vej Pia Kjærsgaards formodede afløser - Kristian Thulesen Dahl - vil vælge at gå.

- Bliver de et almindeligt borgerligt, højreorienteret parti, eller vælger de at blive et parti, der vil kæmpe for de udsatte i samfundet og stå vagt om velfærdssamfundet, spørger Heunicke.

- Det er noget af det, der er lykkedes for Pia Kjærsgaard. At sige, at hun kæmper for de svage grupper, men samtidig placere sig langt ude på højrefløjen og støtte en borgerlig regering igennem 10 år, siger han.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App