¨

Her kommer der pres på vejene i efterårsferien

Ekstra trafik på grund af Skill og et uheld i morgentrafikken, skabte lange køer i Holme-Olstrup fredag morgen. Foto: Mads Gudiksen - TV ØST

Efterårsferien betyder mange biler på vejene og perioder med forsinkelser. Her kan du se, hvor det ventens at bliver værst.

Det handler om at planlægge sin køretur hjem til familien eller ud til sommerhuset, hvis man vil undgå den tætte trafik, som skolernes efterårsferie traditionen tro medfører.

Sådan lyder opfordringen fra Vejdirektoratet, der især forudser pres på vejene lørdag den 12. oktober, hvor trafikken hovedsageligt bevæger sig på tværs af landet. Fra øst mod vest.

Varsling gælder især E45 Sønderjyske Motorvej til og fra den dansk-tyske grænse samt E20 Fynske Motorvej mellem Odense og Middelfart.

Desuden kan trafikanterne ifølge Vejdirektoratet forvente flere biler end normalt i de store sommerhusområder.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her bliver trafikken ifølge Vejdirektoratet tæt i påsken. Foto: Vejdirektoratet.

Hvis du har planlagt at køre på ferie i starten af ferien, fredag den 11. oktober, skal du være opmærksom på eftermiddagens myldretidstrafik fra klokken 14.00 til 18.00.

Men hvis du slet ikke holder ferie i uge 42, kan du til gengæld glæde dig til færre biler på vejene og kortere rejsetid til og fra arbejde i hverdagene.

Grænsekontrol kan betyde forsinkelser

Der kan altid opstå kø og forlænget rejsetid på grund af uheld, dårligt vejr eller andre uforudsete hændelser. Her er risikoen større, når der er mange biler på vejene.

Derfor råder Vejdirektoratet bilisterne til at holde sig orienteret om den aktuelle trafiksituation på ruten både før og under køreturen. Det kan man gøre på trafikinfo.dk eller via appen Trafikinfo. Begge steder kan du også høre de seneste meldinger fra P4 Trafik.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her bliver trafikken ifølge Vejdirektoratet tæt i påsken. Foto: Vejdirektoratet.

På rejsedagene vil der på grund af grænsekontrollen være risiko for kødannelser ved den dansk-tyske grænse ved Padborg for de trafikanter, som skal ind i Danmark.

Sidste år registrerede Vejdirektoratet op til 30 minutters forsinkelse, og derfor anbefales bilisterne så vidt muligt til at køre uden for de mest trafikerede tidsrum samt tjekker trafiksituationen ved grænsen inden afrejse.

Mange biler i sommerhusområderne

Mange tager en sidste uge i sommerhuset før de lukker det ned for sæsonen. Det betyder en øget mængde trafik til og fra de større sommerhusområder rundt om i landet.

Det gælder især sommerhusområderne langs den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland. Forvent derfor også tæt trafik på rute 11 mellem Ribe og Ringkøbing, rute 40 ved Skagen, Rute 16 Hillerødmotorvejens forlængelse og rute 237 mellem Hornbæk og Tisvildeleje, især på den første lørdag i efterårsferien.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App