¨

Henkastet affald går ud over humøret

Foto: TV ØST

Ispapir, dåser, cigaretskod og andet henkastet affald er det første, to ud af tre danskere får øje på, når de har smækket deres hoveddør efter sig. Synet går ikke kun ud over miljøet, men også humøret.

Henkastet affald er det første, to ud af tre danskere får øje på, når de kommer ud af hoveddøren. 

67 procent af danskerne bliver ligefrem vrede eller aggressive over at se svineriet, og 41 procent bliver kede af det. Det viser en ny undersøgelse fra organisationen Hold Danmark Rent, som bliver offentliggjort i dag. De skriver metroXpress i dag.

Det er første gang, at det er blevet undersøgt, hvad affald betyder for vores livskvalitet, og resultatet kommer bag på direktør Anne Holmen Hansen i Hold Danmark Rent.

- Affald nær hjemmet ødelægger folks humør i en grad, som jeg slet ikke havde forestillet mig. Det vækker stærke følelser, og forhåbentlig kan oplysningen være med til at få affaldssmiderne til at tænke over, hvad deres handling gør ved deres medmennesker,  siger Anne Holmen Hansen til metroXpress.

At henkastet affald ikke kun går ud over den vicevært eller kommunalarbejder, der skal rydde op, mærker de også i Danmarks Naturfredningsforening.

-Vi kan kun bekræfte undersøgelsens resultat om, at det går ud over livskvaliteten. Når vores medlemmer tager ud i naturen, bliver oplevelsen ødelagt, hvis der ligger en plastikpose. Så er det ikke lige så rart et sted at være, siger foreningens miljøpolitiske medarbejder Christian Poll til metroXpress.

Undersøgelsen viser da også, at de adspurgte mister lysten til at opholde sig på steder med affald og derfor søger andre steder hen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App