¨

Helle Thorning-Schmidt går af som formand

Foto: TV ØST

Helle Thorning-Schmidt går af som formand for Socialdemokraterne, meddeler hun natten til fredag.

Her et udpluk af nattens tale fra den nu forhenværende formand for Socialdemokraterne.

Kære venner. Jeg har været formand for vores parti i over 10 år. Jeg har elsket hver eneste dag. Fordi jeg elsker vores parti. Og jeg elsker også vores evige optimisme på Danmarks vegne. Vi tror på fremtiden. Jeg elsker vores dybe tro på det enkelte menneske.

Jeg har gjort mit bedste for at leve op til den tillid, som I har vist mig gennem mange år. Der har være mange gode dage.

Hver eneste dag, så har ansvaret været mit. Jeg står ved mine valg og de beslutninger, jeg har truffet, og det gælder også i aften. Vi ved, at jeg som jeres formand hellere vil tage en kugle for meget end en for lidt.

Som leder har jeg forsøgt altid at gå forrest. Men lederskab, det er også at træde tilbage på det rigtige tidspunkt, og det tidspunkt, det er nu.

Jeg er Danmarks første kvindelige statsminiter, men ikke den sidste.

Kære alle sammen. Tak for en fantastisk valgkamp. Tak fordi jeg måtte stå i spidsen for dette parti i mere end 10 år. I skal have en krammer alle sammen. Jeg elsker jer. Tak tak tak.

Og her et udpluk af den øvrige del af Helle Thorning-Schmidts tale oven på valgresultatet:

Stemmerne er nu talt op.  Vi har ført en fantastisk flot valgkamp, og vi har I fællesskab vist, hvad rigtigt demokrati er.

Nu har danskerne valgt. Socialdemokraterne er igen landets største parti, og i aften skal der her fra Socialdemokraterne skal der lyde en meget stor tak til hver eneste, som har sat kryds ved liste A i dag. Vi vil gøre alt, for at leve op til jeres tillid. Som I ved, kære venner, så er Socialdemokraterne ikke et parti med de nemme løsninger, men vi er et parti med rigtige og de holdbare løsninger.

Vi er parti for alle mennesker, og vi takker for hver eneste stemme. Socialdemokrater gik til valg på at holde Danmark på en sikker vej. Vi er ude af krisen. Danmark står nu over for et solidt opsving.

Vi gik til valg på at fastholde det Danmark, vi kender og elsker.

Vi gik til valg på at styrke vores fællesskab, og ved I hvad venner, vi har ført en stærk kampagne.

Var der en lygtepæl, så var der en plakat.

I aften rakte vores fælles indsats ikke så langt, som vi håbede. Vi vandt valgkampen, men ikke valget, og vi blev slået på målstregen. Vores venner hos Det Radikale Venstre har ikke fået det valg, som jeg synes, de fortjener, og jeg vil gerne sige til dem – tak for et godt samarbejde. Som de fleste nok ved, så er vi ikke helt enige med De radikale om alt, men vi skal være stolte af, at vi to partier igen har bragt Danmark tilbage på sporet.

Vi er en regering, som hver gang har valgt at gøre det, der var bedst for Danmark, også selv om det ikke altid har været lige populært. Kære Morten Østergaard – vi to har haft et godt samarbejde. Du er en helt igennem ordentlig og god person og herfra skal lyde et helt og lykke med dit arbejde.

Dansk Folkeparti er nu landets største borgerlige parti, men ikke landets største parti. I morgen vil jeg gå til dronningen og meddele, at regeringen træder af. Nu er det så op til Lars Løkke Rasmussen at forsøge at danne en regering. Jeg ønsker ham det bedste med det arbejde, jeg ved, at han også elsker Danmark, og han skal være glad for, at ha overtager et Danmark i topform.

Kære borgerlige partier. Lad nu være med at solde det hele op denne gang. Pas på pengene, pas på velfærden, pas på fællesskabet, pas på den mennesker, der har allermest brug for et fællesskab og lad nu være med at ty til gammeldags blokpolitik. Vi holder øje med jer.

Socialdemokraterne vil altid tage ansvar, når det er muligt, vi har vist de seneste fire år, at det er muligt, ansvar ligger i vores DNA.

Nu puster vi ud, og så tager vi fat igen. For vi tror på de værdier, vi altid har stået for.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App