Helle Dirksen fortsætter som formand for sygeplejerskerne

Sygeplejerskerne har valgt formand, og det bliver Helle Dirksen, der fortsætter som formand for sygeplejerskerne i Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag eftermiddag blev det offentliggjort, hvem der skal være formand for de omkring 9.500 sygeplejersker i Region Sjælland. Det bliver Helle Dirksen, der i de næste to år fortsætter med at repræsentere de sygeplejersker, der arbejder i det private, kommuner og region i Region Sjælland, skriver Dansk Sygeplejeråd i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad for den tillid, som medlemmerne har vist mig. Jeg vil arbejde for, at både syge-plejersker og patienter oplever et sundhedsvæsen, der bevæger sig i den rigtige retning. Desværre ser vi, at sygeplejerskerne flere steder blive mere og mere pressede, og vi har fort-sat en stor opgave i, at gøre de ansvarlige politikere opmærksomme på, at hver anden hospi-talsansatte sygeplejerske oplever, at presset går ud over patienterne og sygeplejerskernes ar-bejdsmiljø, siger Helle Dirksen udtaler.

Oppe mod to andre

Tre sygeplejersker stillede op til formandsposten, mens der var syv kandidater til de tre næstformandsposter. Valgkampen har især handlet om arbejdsmetoder, og om hvor snittet mellem dialog og aktivisme skal lægges.

- Der er ingen tvivl om, at vi skal blive bedre til at fortælle både medlemmer, befolkning og politikere om vores holdninger og resultater. Men der er heller ingen tvivl om, at resultater også skabes gennem dialog og samarbejde med politikere og andre aktører. Derfor er det centralt, at vi fra sag til sag vælger, hvilken vej vi vil gå, siger Helle Dirksen.

Til næstformandsposterne blev Ulla Birk Johansen, Nils Håkansson og Søren Petersen valgt. Ulla Birk Johansen og Nils Håkansson fortsætter dermed som næstformænd, mens Søren Petersen nyvalgt. Søren Petersen kommer fra en stilling som anæstesisygeplejerske på Køge Sygehus.