¨

Helikopterøvelse forbereder beredskab på atomudslip over Sjælland

Foto: TV ØST

Lavtflyvende helikoptere vil i næste uge flyve lavt i baner over Sjælland. Det sker for at træne og teste vores beredskab overfor atomudslip.

Lavtflyvende helikoptere bliver i næste uge en realitet i Midt- og Nordsjælland, hvor beredskabsstyrelsen træner specialisterne i at overvåge radioaktiv forurening.

Mandag, tirsdag og måske onsdag vil, blive brugt til at teste nyt udstyr og til at træne beredskabet, der skal indsættes, hvis Danmark bliver ramt af radioaktiv forurening.

Det oplyser Beredskabsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Forsvarets almindelige helikoptere vil blive brugt til øvelsen, der godt kan larme på jorden.

Det er det luftbårne måleberedskab, der skal træne. De er en mobil del af Beredskabsstyrelsens nukleare måleberedskab, som er etableret for at registrere og kortlægge en eventuel radioaktiv forurening af dansk jord. Det kan eksempelvis være i forbindelse med en ulykke på et kernekraftværk i et af vores nabolande.

Beredskabsstyrelsen har et døgnbemandet beredskab, der overvåger en række målestationer i Danmark og Grønland. Dertil findes 59 målehold, der er trænet til at bruge håndbåret udstyr og udstyr monteret på biler og helikoptere.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App