¨

Heksen kan sendes til Bloksbjerg i tørvejr

Foto: TV ØST

Det meste af landet får tørvejr, når Sankt Hans-bålene tændes lørdag aften. Dog udsigt til enkelte byger.

      Når danskere i tusindtal lørdag aften bevæger sig ud i det fri til Sankt Hans-bål rundt om i landet, kan langt de fleste undvære paraplyen og nyde de traditionsrige båltaler i tørvejr.

      Det fortæller Jørgen Thomsen, som er vagtchef ved DMI.

      - Der vil lørdag aften være tørvejr de fleste steder i landet med temperaturer mellem 12 og 15 grader. Mange steder vil der være skyet i løbet af dagen, men der er også mulighed for solskin - især mod øst, siger han.

      Der vil opleves nogen vind, og for de danskere, som fejrer Sankt Hans-aften i den nordligste og vestligste del af landet, er der risiko for vådt brænde.

      - Men der er tale om byger, siger Jørgen Thomsen, som ikke kan forudsige, om regnmængderne vil være så omfattende, at det giver problemer med de store Sankt Hans-bål.

      Til gengæld skal man prise sig lykkelig for, at Sankt Hans ikke falder en dag senere. For når Sankt Hans-bålet er brændt ud søndag morgen, skal danskerne igen finde paraplyerne frem.

      - Søndag bliver vejret langt fra spændende, da der bliver udbredt regn, siger vagtchefen.

      Årets Sankt Hans-vejr ligger i den dårlige ende af skalaen sammenlignet med tidligere år. I både 2009 og 2010 var vejret tæt på at være perfekt med svag vind og klar himmel.

      Vejret i begyndelsen af næste uge ligner også langt fra det, vi har set i en del af denne uge, hvor der har været skyfri himmel og temperaturer over 20 grader. Mandag bliver det blæsende, og der kommer mange byger.

      Til gengæld presser de mere sommerlige temperaturer sig på fra torsdag, hvor DMI melder om mere end 20 graders varme.

      /ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App