Heftig debat om ambulancerne

Samaritens overtagelse af ambulancekørslen i Region Sjælland har bragt følelserne i kog. Her er et uddrag af de mange kommentarer, der er blevet indrykket på tv2east.dk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Tiden må vise om Samariten kan løfte opgaven til den pris de har budt. Det skriver Kurt A. Nissen fra Slagelse som reaktion på dagens endelige beslutning om overdragelsen af ambulancekørslen i Region Sjælland til svenske Samariten.

Og han er ikke den eneste der har været bekymret over udsigten til at Falck forsvinder fra de Sjællandske landeveje. I godt to måneder har kommentarerne bølget frem og tilbage på tv2east.dk. Her er et udpluk af argumenterne for og imod fremtidens ambulancekørsel i regionen.

- Falck har langt fra været fejlfrie i deres leverancer, men det gør ikke trygheden større at regionen så vælger en leverandør, der slet ikke har prøvet et så stort ansvar som det regionen giver dem.
- Frandsen fra Lolland 

- En ny aktør til Region Sjællands ambulancetransport kan udvikle sig til en situation, hvor Falcks evne til at konkurrere med andre bliver sat på en meget hård prøve på landsplan - og det er vel set ud fra Falcks monopolistiske stilling, med ca. 80 - 90 pct. af al ambulancetransport i Danmark i grunden ikke så galt. 
- Julius Kock fra Holbæk

- Jeg tror at en del debattører har et mindre religiøst forhold til Falck, og at det forhold præger deres unuancerede kommentarer til resultatet af denne licitation.
- Ove Dyrkilde fra Roskilde

- Det er min klare opfattelse at man i Region Sjælland desværre ikke har forstået opgavens omfang.
Men opgaven var måske at man ikke ville fortsætte med FALCK.
- Bent Jørgensen fra Lolland

- Hvori består den gode dynamik i at ta et selskab med 19 ambulancer i et mindre afgrænset område i Sverige og vokse sig så store i et andet land at de ikke har noget at stå imod med hvis det ender galt ..... I stedet for at smække døren i for falck skulle man hellere åbne den på klem for andre udbydere i et mindre område så de kunne vise hvad de duer til.
- Brian Christiansen fra Billund

- Der har tidligere været kræfter i regionen som har påstået at Falck var for dyr og at regionen derfor burde klare opgaven selv. Hvorfor bød regionen så ikke selv på opgaven? Var man bange for at give et bud der lå højere end den pris Falck bød, og dermed politisk skyde sig selv i foden? Mig bekendt sidder en tidligere ansat Falck-chef med som konsulent på ambulanceudbuddet, og som udmærket godt ved, hvad det faktuelt koster at drive en ambulancetjeneste.
- Kim Christiansen fra Tølløse

Hvad mener du?
Dette var blot et lille udpluk af de mange holdninger, der er givet udtryk for i kommentarerne til tv2east.dk´s artikler om ambulanceudbuddet. Du kan finde mange flere kommentarer ved at læse artiklerne her: tv2east.dk/ambulance.

Herunder kan du komme med din egen kommentar til dagens beslutning om at overdrage ambulancekørslen til Samariten.