¨

Hedebølgen kan ende med skybrud

Foto: TV ØST

Et dramatisk vejrskifte lurer søndag. Først skal vi dog igennem et par dage med endnu varmere vejr - det bliver op til 32 grader varmt.

Det bliver rigtig varmt over det meste af Danmark i weekenden. Men der bliver ikke tale om nogen varmerekord.
 
Det siger meteorolog Frank Nielsen fra DMI om de kommende dages vejr, efter at europæisk varme har skabt vilkår for at slå den gamle varmerekord på 35,7 grader fra 1975.
 
Men de seneste prognoser stopper spekulationerne.
 
- Når vi skal op på de helt høje temperaturer, skal vi have tilført varmen sydfra, og det kniber det en smule med, siger Frank Nielsen, der dog kan love sydjyderne op til 32 grader i løbet af lørdagen.
 
Inden da skal vi igennem en fredag, hvor det meste af landet får flotte varmegrader, men hvor der også kan komme småbyger i det jyske.
 
Til gengæld bliver den østlige del af landet - inklusive Roskilde Festival - badet i sol, lover han.
 
- Faktisk bliver Roskilde-egnen et af de område i landet, hvor det kan føles mest svalt på grund af den sydøstlige vindretning, siger Frank Nielsen.
 
Selv om der ikke bliver tale om nogen varmerekord lørdag, vil temperaturen de fleste steder nå op på 27-28 grader - lokalt op til 32 grader.
 
Søndag bliver også en varm affære, men det er med at nyde de høje temperaturer, for i løbet af eftermiddagen og aften kommer en koldfront ind over landet og varsler et vejrskifte.
 
- Der er potentielt risiko for skybrud flere steder. Men det er endnu for tidligt at sige. En koldfront kommer langsomt ind fra vest, og vil først nå de østlige egne ud på eftermiddagen og aftenen, lyder det fra Frank Nielsen.
 
/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App