Havørn skudt i Nordvestsjælland

Havørnen, som for nylig blev fundet død nær fuglebeskyttelsesområdet Saltbæk Vig i Nordvestsjælland, var dræbt af skud. Det viser obduktion

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det store gule næb var smadret på den skuddræbte havørn, der blev fundet ved en hestefold på Kåstrup Holmevej. Efter obduktion på Zoologisk Museum i København har Dansk Ornitologisk Forening anmeldt sagen til politiet i Kalundborg, skriver dof.dk.

Den døde havørn var et pragteksemplar, og ornitologerne  ser meget alvorligt på sagen, som er en meget grov overtrædelse af jagt- og vildtforvaltningsloven.

- Det er ganske forfærdeligt, at der i 2009 skydes havørne i Danmark. Episoden er med til at sætte os 100 år tilbage i tiden, da jægere skød på alt med næb og klør, så de fleste af vores rovfugle blev udryddet, siger Lennart Pedersen, som leder DOF's Projekt Ørn, der skal beskytte Danmarks ørnebestand og samle viden om de store rovfugle.

- Man kan frygte, at der skydes på vore fredede rovfugle i højere grad, end man tror, for kun en brøkdel af de ulovligt nedlagte fugle bliver formentlig fundet,