Havnegrill og Gastronomisk Folkemøde: Regionen får millioner fra Landdistriktspulje

Over to millioner kroner fra Erhvervsministeriets Landdistriktspulje er gået til ni projekter her i regionen. Dét glæder lokale kræfter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Agersø Lystbådehavn kan man se frem til en havnegrill, der også sælger bådudstyr, og på Lolland vil man - forhåbentligt - inden længe kunne afholde sit første gastronomiske folkemøde.

De to projekter er blot nogle af de ni projekter her i regionen, som vil modtage penge fra Erhvervsministeriets Landdistriktspulje.

- Det er vi simpelthen så glade for. Vi er mega glade, lyder det fra Mette Egeskov fra Engestofte Gods i Maribo, som har ansøgt om penge til at stable et gastronomisk folkemøde på benene. 

Godt skridt på vejen

Mette Egeskov er projektleder på det gastronomiske folkemøde, der har modtaget næsten en halv million kroner i støtte fra Erhvervsministeriet.

- De kommer til at gøre forskellen, så vi kan realisere projektet. Det er sådan et stort projekt at starte op, så vi skal have penge til at kunne aflønne nogle, der kan sidde i sekretariatet, siger Mette Egeskov.

- Vores mål er 1,3 millioner kroner, og der er vi næsten. Så pengene her er virkelig et godt skridt på vejen. 

Nu skal vi i gang

Også på øen Agersø sydvest for Skælskør er man godt tilfreds med de 323.000 kroner, som Landdistriktspuljen har smidt i etableringen af en havnegrill med salg af mindre bådudstyr.

- Det er da dejligt, siger formand for Agersø Lystbådehavn, Henrik Toft.

- Nu skal vi i gang med projektet og få det finjusteret, så vi kan gå i gang med at bygge.

Ikke mere pølsevogn

På havnen har der tidligere stået en pølsevogn, som ifølge Henrik Toft var meget populær blandt lystsejlerne, men nu søger havnen en anden løsning.

- Vi vil gerne have noget mere permanent og lidt mere vejrsikkert end en åben pølsevogn.

For der er efterspørgsel på flere servicetilbud på havnen, siger Henrik Toft, og det er netop salg af mindre reservedele til bådene samt en form for caféaktivitet, der har været efterspurgt.

- Så det er bare perfekt, at vi nu får penge til at få folks ønsker opfyldt.

Udvikling i landdistrikter

Erhvervsministeriet har modtaget 112 ansøgninger på landsplan, og af dem har 35 projekter fået del i Landdistriktspuljen. 

Tilsammen modtager de over 9 millioner kroner i støtte til projekterne, der skal sørge for fortsat udvikling i landdistrikterne og på de små øer i hele Danmark.

- Med midlerne fra Landdistriktspuljen ønsker regeringen at støtte lokale kræfter og entreprenører i hele Danmark. Vi giver mulighed for at afprøve de bedste idéer til, hvordan lokalsamfund kan blive mere levedygtige og skabe udvikling og omstilling, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Landdistriktspuljen har i år prioriteret forsøgsprojekter inden for temaet "Den moderne landsby – lokal udvikling gennem levedygtige landsbyer".

DISSE PROJEKTER FÅR STØTTE FRA LANDDISTRIKTSPULJEN