¨

Havne vil skabe 10.000 nye jobs

Foto: TV ØST

Danske Havne mener, at miljøproduktion vil kunne skabe tusindvis af job i og omkring landets provinshavne.

Over de kommende otte år vil der kunne skabes godt 10.000 ekstra arbejdspladser i og ved landets erhvervshavne.

Det lyder som et drømmeland i disse krisetider, men nøglen til det er, at Folketinget vedtager den nye havnelov, som den er fremsat transportminister Henrik Dam Kristensen (S).

Det siger sekretariatschef i Danske Havne Tom Elmer Christensen.

- Hvis regeringen fastholder sin miljømæssige linje, vil der kunne skabes godt 10.000 ekstra arbejdspladser i aktiviteter, der ligger godt for havnefaciliteterne rundt om i landet, siger Tom Elmer Christensen.

Han peger blandt andet på kvalitetsskrotning af skibe og andet grej, der ikke længere bruges, fastholdelse af vindmølleproduktionen og ikke mindst produktion af bioethanol.

- I danske havne er der eksempler på flere virksomheder, der har etableret sig med produktion på havnen eller i tilknytning til havnen fordi råstoffer til produktionen leveres ad vandvejen med skib. Men de har brug for eksempelvis tanke eller anden lagerplads.

- Kan disse faciliteter ikke skaffes med privat finansiering, vil den nye havnelov give havnene mulighed for at investere i disse faciliteter i en slags offentligt-privat samarbejde, siger Tom Elmer Christensen.

Han ser havnene som en slags nyt erhvervscentrum for kommunerne i provinsen.

- Det er arbejdspladser for ganske almindelige danskere, og de vil ligge de rigtige steder i Udkantsdanmark, siger han.

Det har ikke været muligt at træffe trafikminister Henrik Dam Kristensen (S) for en kommentar til Danske Havnes forudsigelser.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App