Haslev lukker og Vordingborg må dele med Nykøbing F.

Seminarierne i Haslev og Holbæk redder alligevel ikke livet. Tilgengæld fortsætter uddannelserne i Nykøbing Falster. Det bliver vedtaget på University College Sjællands afgørende bestyrelsesmøde næste fredag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Seminarierne i Haslev og Holbæk lukker som planlagt, og Vordingborg må dele sine mellemlange, videregående uddannelsessteder med Nykøbing F.

Det er essensen i den indstilling til University College Sjællands afgørende bestyrelsesmøde næste fredag om placering af uddannelsessteder, som formand Hans Stige og næstformand Inger Jensen har lavet efter at have modtaget regionsrådets udtalelse. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske lørdag.

Det nye forslag, som må forventes vedtaget af bestyrelsen om en uge, er ikke en helt ny plan, som flere i regionsrådet har bedt om. Forslaget er derimod en imødekommelse af ramaskriget fra Falster, for Nykøbing F. beholder ifølge forslaget sine nuværende uddannelser, mens Vordingborg ikke får så mange uddannelser, som der var lagt op til i den oprindelige plan.

- Vi tager visse hensyn men fastholder grundidéen i vores plan, siger Hans Stige.

Det vil sige, at Roskilde, Slagelse, Næstved, Vordingborg og Nykøbing F. bliver uddannelsesbyer.

Efter pres fra Christiansborg-politikere, Regionsrådet i Sjælland og mere end 26.000 underskrifter fra bekymrede borgere bliver uddannelsen til blandt andet sygeplejerske og andre mellemlange videregående uddannelser i Nykøbing Falster fastholdt, skriver Altinget.dk.

- Vi har lyttet til regionsrådet og andre protester, og er derfor kommet med nogle justeringer. Nu vil vi ikke længere kun spare os ud af det, men lave en kombination af besparelser og andre tiltag, siger formanden for bestyrelsen på University College Sjælland, Hans Stige.

I det oprindelig oplæg lagde man op til at lukke uddannelserne i Holbæk, Haslev og Nykøbing Falster, men frygten for at yderområderne ville tabe kampen om at tiltrække arbejdskraft fik politikere fra Christiansborg og senest Regionsrådet i Sjælland op af stolen.

Desuden fik Regionsrådet i Sjælland forud for regionsrådsmødet i aftes 26.843 underskrifter fra bekymrede borgere fra Lolland og Falster.

- Det var ikke for sjov, vi kom det oprindelige forslag, men fordi vores økonomi sagde, at vi var nødt til at gøre et eller andet. Men nu har regionsrådet givet os tilsagn om hjælp med bygninger og praktikpladser, og derfor har vi fundet en anden løsning, siger Hans Stige.

Planen er derfor at fastholde de fire campus i Roskilde, Slagelse og Næstved, men i stedet for at lægge det fjerde i Vordingborg, kommer det til at hedde campus Storstrøm, og det betyder, at både uddannelser i Vordingborg og Nykøbing Falster fastholdes.

/ritzau/