Hashhandel lever godt som bud-service

Når hashsælgere leverer deres varer ud på samme vis som pizzabude, gør det arbejdet sværere for politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selv om politiet har lukket hashklubber på stribe og noteret rekordmange sager om beslaglæggelse af hash de seneste år, bliver det stadigt sværere for myndighederne at få fingre i pusherne.

De er begyndt at køre de brune klumper ud til kunderne i biler eller på knallerter, på samme måde som pizzaer bliver leveret af bude, skriver Jyllands-Posten på baggrund af en rundringning til landets politikredse.

Desuden ser politiet, at kontakten mellem købere og sælgere nu ofte foregår via internettet.

Hashklubber af mode

- Tidligere lukkede vi 20 hashklubber om året. I år har vi kun lukket to. Salget sker fra biler nu. Hashsælgerne har visitkort, som de deler ud. Køberne ringer til nummeret, og så aftaler man at mødes et sted, siger Kim Dyhr Laursen, leder af civilpatruljen hos Fyns Politi.

- Det er meget sværere at få fat i hashhandlerne, når de kører rundt i biler. Vi kan ikke nøjes med at holde øje med en bestemt adresse. Vi skal være der i det øjeblik, at køber og sælger mødes, ellers kan vi ikke se, at de handler, fortsætter han.

Han bliver bakket op af andre politikredse:

- Det er en udfordring, at markedet er mere mobilt. Det er nemmere at sparke en dør ned til en lejlighed end at finde de biler, hvor de sælger fra, siger Frank Toftum, leder af specialpatruljen ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi til Jyllands-Posten.

/ritzau/