Hashbagmænd har tætte forbindelser til Christiania

De 13 personer fra Sjælland, der er blevet sigtet for indsmugling og handel med hash, har angiveligt tætte forbindelser til Christiania.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag slog politiet til mod en formodet hashliga på Sjælland. Her blev mere end 20 lokaliteter ransaget, og det førte til anholdelse af 12 mænd og en kvinde

Det er ikke al hashen, som er blevet fundet i forbindelse med ransagningerne. Dog er det ikke små mængder, der er blevet beslaglagt. Det drejer sig nemlig om godt 375 kilo.

Og bagmændene har ifølge Ekstra Bladet tråde til Christiania 

Ifølge politiet er der tale om et internationalt organiseret netværk, som har stået bag en betydelig andel af leverancer til det danske hashmarked, særligt til hovedstadsområdet og i høj grad til Christiania.

Taskforce Øst oplyser til avisen, at der er tale om deciderede bagmænd, der driver en stor og særdeles velorganiseret indsmugling af hash til Danmark.

Af samme årsag har politiet også samarbejdet med udenlandsk politi forud for aktionen men ønsker ikke at oplyse præcis hvilken eller hvilke.

50.000 kroner i kontanter

De 13 anholdte sigtes alle for indsmugling og handel med euforiserende stoffer, flere for indsmugling og handel med ikke under 1400 kilo hash.

Ud over de anholdte var 375 kilo hash samt større kontante beløb også en del af fangsten, da politiet slog til i går.

- Det svarer cirka til 10-15 papkasser eller store tasker fyldt med hash, som har en værdi af mellem 50-100 kr./gram på gadeplan, forklarer vicepolitiinspektør Knud Hvass fra Københavns Politis særlige bandeenhed Taskforce Øst til avisen.

Af større beløb fandt politiet på en adresse blandt andet 50.000 kroner i kontanter.