¨

Hårde tider for ufaglærte på Sjælland

Foto: TV ØST

Om 12 år vil 54.000 ufaglærte mangle job. Det viser nye tal fra Region Hovedstaden og Region Sjælland, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Efterspørgslen på uddannet arbejdskraft forventes at stige støt frem til 2024, mens det samlede antal personer med en faglært eller en videregående uddannelse vil stagnere.

- Allerede nu kan vi se, at arbejdsmarkedet vil få et overskud af ufaglærte, som vokser sig større år for år. Udfordringen bliver at uddanne denne gruppe, så vi i 2024 undgår at stå med en stor gruppe, der ikke er arbejde til, lyder det fra de to regionrådsformænd Vibeke Storm Rasmussen (S) i Hovedstaden og Steen Bach Nielsen (S), Sjælland.

Uddannelse, uddannelse, uddannelse
Det er en prognose fra Region Hovedstaden og Region Sjælland, der spår en kedelig fremtid for de ufaglærte. Den siger, at op mod 54.000 ufaglærte kan stå uden et job i Østdanmark i 2024.

Den manglende tilbøjelighed til at uddanne sig forventes at resultere i en ubalance mellem udbud og efterspørgsel på arbejdskraft i Østdanmark, hedder det i rapporten.

- Der er derfor brug for nye uddannelsesmodeller, hvor man blandt andet kan fange den restgruppe på cirka 20 procent af en af ungdomsårgang, som i dag ikke får en ungdomsuddannelse, siger Marianne Stendell (S), formand for udvalget for fremtidens uddannelse og forskning, Region Hovedstaden

- Unge ufaglærte skal kunne godskrive de erfaringer de får i job, som led i at tage en faglært uddannelse. Det sætter vi nu et forsøgsprojekt i gang for op til 300 unge i Gribskov og Halsnæs kommuner, siger hun.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App